De peutertijd kan soms best veel van ons als ouders vragen.

Aanraking, knuffelen en vasthouden van je peuter is van groot belang.

Peuters zijn op zoek naar hun eigen lichaamsgrenzen. Door middel van massage (op regelmatige basis) ontvangt je peuter liefdevolle aanrakingen op een leuke spelenderwijze manier waarbij de grenzen fysiek zullen worden gemaakt.

De massage verbeterd de band  tussen jou en je peuter. Door de massage komt de stof oxytocine vrij. Ook wel het knuffelhormoon genoemd.

Dit knuffelhormoon heeft een belangrijke rol bij gevoelens van geborgenheid en verbondenheid. Daarnaast zorgt de massage voor een goede doorbloeding, stimuleert het de sociale ontwikkeling, het concentratievermogen, de motoriek, de ontwikkeling van de zintuigen en het gevoel voor ritme van je peuter.

Tijdens het voorlezen van een verhaal pas je als ouder de bijbehorende massagetechnieken toe die ik je ga bijbrengen. om de aandacht vast te houden zullen we ook gebruik maken van massagekaarten, liedjes en voelspelletjes.

Extra info

Duur: 30 minuten (Dit kan afwijken n.a.v. de behoefte van uw kind)

Mocht u interesse hebben in een peutermassage, stuur dan een e-mail naar: contactmetjustbeehappy@gmail.com. Bellen mag natuurlijk ook: 06-21356063.